Agenda

Juni
7: Koffieochtend (vanaf 8.30 uur)
10: Tweede Pinkersterdag
11: Studiedag (kinderen vrij)
12: Studiedag (kinderen vrij)
17-20: Avond4daagse
21: Maandviering groep 4/5B
28: Rapport 2

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2018/2019 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

Nieuwsbrief 7

Donderdag 12 juli

De laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2017-2018. Vandaag is de laatste schooldag. Morgen, vrijdag 13 juli, hebben de kinderen vrijaf. Het schooljaar zit erop, de zomervakantie ligt voor ons.
We zien de kinderen graag terug op maandag 27 augustus.

Terugblik
Het jaar is weer voorbij gevlogen. Een jaar waarin weer veel gebeurd is en de kinderen zich verder ontwikkeld hebben. Ook een jaar waarin wij als team in de onderwijsontwikkelingen en veranderingen misschien sneller gingen dan u als ouder. Wij realiseren ons dat wij jullie als ouders zeker aan het eind niet altijd volledig hebben meegenomen. Dit is ons aandachtpunt voor komend schooljaar! Ook een jaar waarin we met elkaar weer vele feesten hebben gevierd; de Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst, Pasen, en natuurlijk het 20-jarig bestaan met de feestweek direct aan het begin van het schooljaar. Vorige week nog als afsluiting het spetterende jaarfeest en dinsdag de afscheidsmusical van groep 8.

Dank jullie wel!
> Voor de extra handen bij allerlei activiteiten en feesten.
> Voor de mooie woorden bij diverse gelegenheden.
> Voor de bijzondere gesprekken die we voerden.
> Voor de spiegel die u ons soms voorhield waardoor wij weer konden leren.
> Eigenlijk voor alles... 
We zijn blij en dankbaar met jullie support want dit is en blijft ontzettend belangrijk!
We wensen jullie allen een fijne zomervakantie! 

Afscheid groep 8
Afgelopen dinsdag hebben we een geweldige afscheidsavond gehad met alle ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 8. De kinderen voerden de musical “De tent op z'n kop” op, een heerlijk verhaal over rijke mensen die op een goedkope camping belanden. Wat een talenten stonden er op het podium. Dank aan alle ouders die hierbij geholpen hebben. Na het officiële gedeelte, hebben we gezellig nagepraat op het schoolplein. Sommige ouders/verzorgers zien we terug volgend schooljaar, andere hebben voorgoed de school verlaten. We bedanken alle ouders/verzorgers voor hun vertrouwen en wensen hen en hun kind het allerbeste voor de toekomst.

Welkom nieuwe leerlingen  
Ilze van Lier, Gijs Dorstijn, Thijs de Bruijne zijn begonnen in groep 1. 
We wensen jullie een fijne tijd bij ons op school! Gym- en zwemtijden 2018-2019 
De kinderen van groep 3 t/m 8 gymmen op woensdagochtend en vrijdagmiddag. 
Groep 4 en 5 zwemt de eerste helft van het schooljaar op dinsdag. Vanwege de veiligheid is ouderhulp hierbij verplicht vanuit het zwembad. Elke ouder is 1 keer aan de beurt om mee te gaan, zonder ouderhulp kan de zwemles helaas niet doorgaan. Direct aan het begin van het schooljaar ontvangt u hiervoor een schema, onderling ruilen kan altijd. De eerste schoolweek is er nog geen zwemles. 

Schooljaar 2018-2019 staat in de steigers 
De nieuwe schoolgids staat op onze website. Daarin leest u alle belangrijke informatie voor het schooljaar 2018-2019. 
Op vrijdag 31 augustus ontvangt u de jaarlijkse “Activiteitenkalender De Pijler 2018-2019” met alle data voor het gehele schooljaar en overige belangrijke informatie.
In de eerste weken van het schooljaar hebben we kennismakingsgesprekken voor groep 1-8 gepland op donderdag 13 september en maandag 17 september. We vinden het belangrijk om met elkaar een goede start te maken. Bij de gesprekken van groep 6,7 en 8 mogen de leerlingen erbij zijn.  
Graag vertellen wij u meer over het werken in de verschillende units op de informatieavond op woensdag 5 september 19.30 uur. Zet u deze data alvast in uw agenda? 

Aankondiging meegeven toestemmingsverklaring
In de eerste schoolweek krijgt uw kind een brief mee met de toestemmingsverklaring voor het gebruik van foto’s en video’s door school. Wij vragen u om dit formulier voor elk kind apart in te vullen en in te leveren, denkt u ook aan de datum en de ondertekening? Inleveren kan tot uiterlijk maandag 3 september.
Wij zijn verplicht om dit formulier in het dossier van uw kind te bewaren. 

Schoolontwikkelingen 2018/2019. Wist u dat...

  • De leerlingen uit groep 6 t/m 8 op de leerlingvragenlijst sociale veiligheid de school voor "Ik voel me veilig op school" een 8,3 geven en voor "Ik heb het naar mijn zin op school" een 7,9. 
    Super om dit als school terug te krijgen van je leerlingen!

  • We met de CITO-eindtoets groep 8 weer boven het landelijk gemiddelde hebben gescoord.

  • Groep 4 t/m 8 verder gaat met de digitale methode van rekenen Snappet . Wij als team ons hierin nog verder willen specialiseren. Tijdens de startweek analyseren de leerkrachten samen met een externe specialist van Snappet de rekenresultaten en stellen daarna ons onderwijs bij. 

  • De A Differente Day groep volgend schooljaar op De Pijler komt, Carin van de Giessen zal deze leerlingen begeleiden.  

  • We schoolbreed verder gaan met de leerlijnen van het "leren leren".  Weten hóé je het beste leert, is voor leerlingen een belangrijke voorwaarde om goed te presteren op school: welke vaardigheden heb ik nodig en waarom? En welke vaardigheden moet ik nog verder ontwikkelen om mijn doelen te bereiken? We hebben hier afgelopen jaar groei gezien in de groepen en bij individuele leerlingen en vinden het belangrijk om dit verder uit te bouwen. 

  • We een verdiepingscursus van DaVinci gaan volgen om ons nog verder te ontwikkelen in het zaakvakken geïntegreerd onderwijs. 
  • We komend schooljaar onze nieuwe manier van werken gaan analyseren, evalueren, bijstellen, aanpassen waar nodig en voortzetten om zo te komen tot eigentijds onderwijs op De Pijler!

Bezoek Studio Snugger
Op 13 juni hebben de groepen 4, 5 en 6 hebben een opname bijgewoond van studio Snugger. Dit is een educatief showprogramma van de NTR voor kinderen van 6 tot 9 jaar.
Het programma gaat op zoek naar antwoorden op prangende vragen van kinderen. De show zat vol leuke en leerzame rubrieken over boeiende onderwerpen en weetjes.
Tijdens de opnames zaten onze kinderen in het publiek. Zij deden actief mee, door hun stem uit te brengen via de ‘kletspraat-stemknop’. Het was een hele beleving!
De Studio Snugger aflevering waarin zij te zien zijn, wordt uitgezonden op zondag 2 december rond 8:20 uur op NPO3. De woensdag erna wordt hij rond 13:25 uur herhaald en daarna is hij ook terug te kijken op: https://www.zapp.nl/1625-studio-snugger/gemist

Agenda 2018-2019

Augustus
27  Eerste schooldag
29  Luizencontrole
31  Nieuwsbrief 1 + Activiteitenkalender 2018-2019

September
03  Schoolfotograaf
04  Schoolfotograaf
05  Informatieavond
13  Kennismakingsgesprekken
17  Kennismakingsgesprekken
19  Kamp groep 7 en 8
20  Kamp groep 7 en 8
21  Kamp groep 7 en 8  
25  Schoolreisje groep 1 t/m 6
26  Start Kinderpostzegelactie

Oktober
03  Start Kinderboekenweek
05  Dag van de leraar
05  Studiedag (kinderen vrij) 
08  Studiedag (kinderen vrij) 
19  Nieuwsbrief 2 en maandviering 
19  Herfstvakantie (t/m 28 oktober) 
 


                                                                                 

Een hele fijne zomervakantie!                                       We zien jullie graag weer op maandag 27 augustus. 

Terug naar de vorige pagina