Agenda

Juni
7: Koffieochtend (vanaf 8.30 uur)
10: Tweede Pinkersterdag
11: Studiedag (kinderen vrij)
12: Studiedag (kinderen vrij)
17-20: Avond4daagse
21: Maandviering groep 4/5B
28: Rapport 2

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2018/2019 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

Nieuwsbrief 1

Vrijdag 25 augustus 2017

Start schooljaar
De eerste schoolweek zit er alweer op. De eerste week samen als De Pijler op één locatie. Goed om alle kinderen weer terug te zien. Het was best even spannend, een nieuwe klas, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, nieuwe leerkrachten en voor sommigen een nieuwe locatie. Voor u als ouder ook even wennen, een andere route fietsen en veel nieuwe gezichten. Wij kunnen u zeggen dat het goed voelt te starten met alle kinderen en ouders en collega’s nu op één locatie. Voor ons zijn een goed kunnen samenwerken, respect, vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid belangrijke uitgangspunten. Natuurlijk zullen er in deze eerste periode van samengaan, een nieuwe inrichting en een veranderende manier van werken ook bij u vragen opkomen of onduidelijkheden ontstaan. Schroom niet en ga in gesprek met de leerkrachten, onze interne begeleider en/of directie.
Wij zijn er samen voor uw kind.  

Wij wensen alle ouders met hun kinderen een goed schooljaar toe!  
Ashwin Harman
Wendy Zweep 

Praktische puntjes:

 • Voor de ouders van locatie Groenvliet is het goed om te weten dat de fietsen op het schoolplein aan de zijkanten geparkeerd worden. Het is een openbaar plein dus belangrijk om de fietsen op slot te zetten. 
 • Een aantal ouders heeft aangegeven dat het binnenkomen 's morgens druk is. Dit klopt, naast dat het even wennen zal zijn, verwachten we ook dat in de komende weken niet iedereen meer stipt om tien voor half negen op school zal zijn en het binnenkomen meer verspreid zal gaan. Wij zullen ervoor zorgen dat de deur op tijd open gaat, ook zullen we de komende week beide deuren open zetten om te ervaren of dit iets meer ruimte biedt.   
 • Met veel nieuwe gezichten en ouders is het handig om te weten waar vriendjes en vriendinnetjes wonen en op welk telefoonnummer ze te bereiken zijn. Daarom zullen wij de groepslijsten met telefoonnummers en adressen verspreiden onder de kinderen van de groep. Mogelijk heeft u hier bezwaar tegen. Wilt u dit dan komende week aangeven bij de leerkracht van uw kind? Wij zorgen dan dat er van uw kind geen telefoonnummer en adres op de klassenlijst komt. 

Informatieavond woensdag 30 augustus
De informatieavond start om 19:30 uur. Dit jaar houden we twee rondes en is er geen centrale opening. De eerste ronde begint om 19:30 uur en de tweede om 20:15 uur. We vinden het belangrijk dat ouders met meerdere kinderen de mogelijkheid hebben om naar verschillende groepen te gaan. De leerkrachten geven op deze avond informatie over: Wat gaat uw kind dit schooljaar leren? Welke materialen en methoden worden gebruikt? Hoe wordt mijn kind extra geholpen of uitgedaagd? Wat zijn praktische zaken waar ik als ouder rekening mee kan houden? Op deze avond maakt u ook kennis met de andere ouders van de klas. Ook is er ruimte om vragen te stellen. 
Let op: Voor de groepen 7 en 8 is er 1 moment ingepland. Omdat er veel samengewerkt wordt binnen deze groepen houden de leerkrachten van beide groepen 7 en beide groepen 8  gezamenlijk de informatieavond. 
Groep 7 van 19:30- 20:15 en groep 8 van 20:15-21:00 uur. ​


Activiteitenkalender schooljaar 2017-2018
Vandaag hebben de kinderen de jaarplanning voor het schooljaar 2017-2018 mee naar huis gekregen. Op deze jaarplanning vindt u de belangrijke momenten voor u als ouder. We willen u vragen het overzicht goed te bewaren. Het is altijd mogelijk dat er in de loop van het jaar activiteiten bijkomen en/of wijzigen. Eventuele aanvullingen en/of wijzigingen ontvangt u via onze nieuwsbrief. Hierin plaatsen we ook de agenda voor de komende periode, zodat u op korte termijn weer even herinnerd wordt aan een avond of een vrij moment voor uw kind.

Feestweek "Circus" 4 t/m 8 september
Goed om alvast te weten en in uw agenda vrij te houden:
● Op dinsdagmiddag 5 september creatieve workshopmiddag van 12:30-14:00 uur;
● Op woensdag 6 september een sponsorloop van 12:30-13:50 uur;
● Op donderdagavond is er een jaarfeest van 17:00-19:30 uur;
● Op vrijdag 8 september zullen we extra handen nodig hebben bij het voorbereiden van een voorstelling voor ouders.
   (Voor deze ouders is er op donderdagavond 7 september om 19:30 uur een informatieavond door Circus Tadaa!)
● Vrijdag 8 september sluiten we de feestweek af met een voorstelling door alle kinderen voor alle kinderen en ouders van 13:00 - 14:00 uur.

We willen graag met u samen deze feestweek tot een succes maken. Dit kan niet zonder hulp van ouders. Voor u een mooie gelegenheid om andere ouders en kinderen te leren kennen. 
Zeker op vrijdag bij de voorbereiding en het oefenen van de circusvoorstelling hebben we veel ouders nodig! Vanaf maandag 28 augustus hangt er bij elke groep een intekenlijst. 
U komt toch ook helpen?!

Sponsorloop woensdag 6 september
Op woensdag 6 september gaan de kinderen van de Pijler zich sportief inzetten tijdens de sponsorloop. De afgelopen jaren hebben de kinderen dit gedaan voor goede doelen. Dit jaar is het doel de Pijler zelf, namelijk de schoolbibliotheek. Er is dit jaar veel geinvesteerd in de school. Door Stichting Fluenta de hele nieuwe inrichting. We hebben twee nieuwe verrijdbare digiborden kunnen aanschaffen. Ook is er een nieuwe methode (Da Vinci aangeschaft), een nieuwe aanvankelijke leesmethode voor groep 3 en de nieuwe Schatkist methode voor groep 1/2. Graag zouden we geld willen ophalen om onze schoolbibliotheek te moderniseren. Het wordt tijd om nieuwe moderne boeken aan te schaffen en oude kapotte boeken te vervangen.
U begrijpt, dit is een hele investering en we zouden daar best wat financiele hulp bij kunnen gebruiken. 
Maandag 28 augustus krijgen de kinderen een brief mee met daarin alle informatie en een sponsorlijst. 

 • Op woensdag 6 september gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 om 12.15 uur naar het podium.
  Daar krijgen zij een half uur de tijd om zoveel mogelijk stempels te halen.
  Rond 13.15 uur lopen we weer terug naar school.
 • De kinderen van groep 1/2 starten rond 13.40 uur op het grote plein. Ook zij krijgen voor elk gelopen rondje een stempel. 
  Na de sponsorloop gaan de kinderen eerst naar de klas om samen af te sluiten. 

Aanmoedigen is altijd leuk, meehelpen nog leuker;-)

Jaarfeest donderdag 7 september
De ouders van de ouderraad zijn alweer druk bezig met de voorbereiding van het jaarfeest. Het belooft een gezellige avond vol met activiteiten te worden. Het feest is van 17:00-19:30 uur. Er wordt voor eten en drinken gezorgd! U ontvangt volgende week de uitnodiging. 

Circusvoorstelling vrijdag 8 september
Vrijdag komt Circus Tadaa! bij ons op school. Circus Tadaa! verzorgt circusdagen voor scholen en workshops voor bedrijven. 
Alle leerlingen zullen kennis maken met de spectaculaire wereld van het circus. Ze gaan onder andere ballopen, koorddansen, jongleren, eenwielfietsen, zwaaien aan de trapeze en acrobatieken.
De dag zal worden afgesloten met een circusvoorstelling waar alle leerlingen verkleed en geschminkt in meespelen! Komt dat zien!

Om er een spetterende dag van te maken hebben we die dag veel hulp nodig van ouders. Heel veel ouders. Nu vragen we wel vaker jullie hulp, maar deze keer is toch net iets anders. We hebben uit het gastenboek van Circus Tadaa! (www.tadaa.nl/scholen-gastenboek) begrepen dat het ook voor de ouders een feest is om mee te mogen doen!
Dat feest begint al de avond van tevoren. (aansluitend op het jaarfeest zal deze bijeenkomst georganiseerd worden). Iedereen die komt helpen op de dag zelf krijgt dan een uitgebreide (en naar het schijnt hilarische) uitleg over de circusdag.

Wees er dus snel bij en meld je aan!

MR
Op woensdag 23 augustus is de MR voor de eerste keer bij elkaar gekomen. We zijn blij dat we 3 nieuwe leden hebben gevonden die zich beschikbaar hebben gesteld voor de MR.  
Wij verwelkomen: Alexandra Maris, moeder van Janna (groep 1), Finn (groep 4) en Lieke (groep 6), Vishal Durgaram, vader van Senna (groep 2) en Falentijn de Kramer, vader van Anna (groep 4), Willemijn en Ingeborg (groep 8) 
Zij stellen zich in de volgende nieuwsbrief aan u voor, ook zal dan de taakverdeling bekend gemaakt worden. 

Even voorstellen.....
Ook dit schooljaar leiden wij een aantal studenten op. Hieronder stellen de start bekwame studenten zich aan u voor. Deze 4de jaars studenten zullen zelfstandig voor de klas staan en onderzoek doen op school.  

Groep 7

Hallo iedereen! Mijn naam is Yara Bakker en ik kom uit Schoonhoven. Mijn vierde en laatste jaar als PABO studente is begonnen en dit jaar zal ik, samen met juf Lisette, de kinderen in groep 7 lesgeven.
Op dinsdag en woensdag sta ik voor de klas, maar op maandagen zal ik ook aanwezig zijn op school om te werken aan verschillende onderzoeken en opdrachten.
Een paar keer in het jaar ben ik een hele week in de klas. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe schooljaar en ik verwacht dat we er met elkaar een super jaar van gaan maken!

Groep 7/8

Ik  ben Mathijs van Leeuwen, 23 jaar en woon in IJsselstein. Ik ben vierdejaars student aan de Marnix Academie in Utrecht. Naast de pabo opleiding ben ik ook bezig met het behalen van mijn pre-master onderwijswetenschappen. Aankomend schooljaar sta ik voor groep 7/8, samen met meester Hans en juf Helene. Vol enthousiasme ga ik mij inzetten voor de kinderen om er een mooi en leerzaam jaar van te maken.  
In mijn vrije tijd spreek ik vaak af met mijn vrienden en speel ik graag een potje voetbal. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om verre reizen te maken met mijn vriendin.

Groep 8


Ik ben Carolien, ik ben 20 jaar en kom uit Schoonhoven. Ik studeer aan de Marnix Academie in Utrecht. Ik zit momenteel in mijn vierde en laatste jaar. Na vorig jaar stage te hebben gelopen in groep 7/8 op de Pijler, zal ik dit jaar voor groep 8 staan. Ik kijk er naar uit om opnieuw deel uit te mogen maken van het team en bij te dragen aan de ontwikkeling van het nieuwe onderwijsconcept!

Binnengekomen bericht:

Rapido Typen
Beste ouders,
We gaan 25 september weer met een cursus computertypen van start, die speciaal bestemd is voor de kinderen vanaf groep 6. De lessen worden gegeven op de Brug op maandag van 18.15 tot 19.45 uur. In totaal 10 keer 1 ½ uur om de week inclusief examen en diploma uitreiking. We gaan de lessen persoonlijk verzorgen, zoals we dat  nu al een paar jaar hebben gedaan. Hierbij houden we het kind als individu goed in de gaten. Ook kinderen met aandachtspunten zoals dyslexie, ADHD, spelling etc. zijn welkom in onze lessen. De diploma eisen zijn voor deze kinderen aangepast. Via de mail en de telefoon houd ik contact met de ouders en natuurlijk zijn ze ook altijd welkom aan het begin of eind van de les. Zolang de kinderen op eigen niveau hun best doen, gaan ze door totdat ze het diploma hebben behaald. 
De kosten bedragen voor deze cursus € 200,-. Dit is inclusief diploma garantie. Voor een toetsenbord met USB aansluiting betaalt u € 15,- huur. Het bedrag kan uiteraard ook in termijnen worden betaald. Kinderen die een eigen laptop meenemen krijgen gratis een toetsenbord te leen. 
Als u zich voor deze cursus en aanvullende informatie wilt aanmelden, kunt u naar www.rapidotypen.nl gaan. Onder contact kunt u bij het inschrijfformulier alle gegevens invullen. U kunt ook rechtstreeks mailen naar info@rapidotypen.nl  voor vrijblijvende informatie. Ik bel dan zo spoedig mogelijk, voor het doorspreken van de bijzonderheden of waar nodig extra uitleg.
Met vriendelijke groet,
René Friggen (06-53268098)
rpmfriggen@planet.nl / info@rapidotypen.nl

Agenda 2017-2018

Augustus
25   Nieuwsbrief 1 + activiteitenkalender
30   Informatieavond groep 1 t/m 8   

September
04   Start feestweek  
05   Creatieve workshops
06   Sponsorloop
07   Jaarfeest 
08   Circusvoorstelling voor ouders om 13:00 uur
22   Studiedag (alle kinderen vrij) 
25   Studiedag (alle kinderen vrij) 
27   Start Kinderpostzegels
28   Kennismakingsgesprekken

Oktober
04   Start Kinderboekenweek en MR vergadering
05   Dag van de Leraar
06   Reünie Groenvliet
13   Nieuwsbrief 2 

Terug naar de vorige pagina