Agenda

Mei
9: Luizencontrole + MR
10: Hemelvaartsdag (kinderen vrij)
11: Hemelvaartweekend (kinderen vrij)
20: Tweede Pinksterdag (kinderen vrij)
25: Maandviering groep 5

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2017/2018 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

Het Pijltje 9

Vrijdag 3 juni 2016 

Nog 5 schoolweken te gaan, dan zit het schooljaar 2015-2016 erop. We hebben er zin in om de laatste periode van het schooljaar goed met elkaar af te maken.
Een periode die spannend is voor de kinderen: Cito toetsen, rapport 3, avondvierdaagse, schoolfeest, kamp groep 8, musical en afscheid groep 8.Laten we hier samen van genieten!


Toekomst De Pijler                                                                
We merken dat het voor veel ouders niet duidelijk is wat het voor locatie Groenvliet gaat betekenen als we naar de brede school aan de Touwlaan gaan verhuizen.
We kunnen hier heel kort in zijn: Groenvliet blijft Groenvliet met dezelfde kinderen en hun ouders en leerkrachten. We gaan alleen gebruik maken van een nieuw modern schoolgebouw en in dit gebouw zullen ook de Fatima school en de Touwladder gevestigd worden.

Het is belangrijk dat we de juiste beeldvorming naar buiten communiceren.... helpt u ons daarbij? 

Woensdag 8 juni inloopochtend voor nieuwe ouders..
Kent u nog een gezin met jonge kinderen, zegt het voort!

                                                                        Groepsindeling en bemensing schooljaar 2016-2017
Vanaf februari zijn we op schoolniveau en bovenschools niveau aan het nadenken over de groepsindeling en bemensing voor het nieuwe schooljaar. Een ingewikkeld proces waarin het nodig is om alles goed met elkaar af te stemmen. De benoeming van de nieuwe adjunct directeur heeft ook gevolgen voor de bemensing van de groepen, daarnaast hebben we op De Pijler te maken met verplichte mobiliteit. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om voor deze collega's een passende plek binnen Fluenta te vinden. 
Tijdens de laatste MR vergadering hebben we de verschillende mogelijke groepsindelingen besproken, dit gebeurde in een goede sfeer en openheid. We stellen de mening van de ouders in de MR hierin erg op prijs. In overleg met de MR kiezen we ervoor om groepsindeling en bemensing tegelijkertijd met jullie te delen. 
Komende week, tijdens de studie tweedaagse, bespreken we met het team de definitieve groepsindeling en bemensing. Uiterlijk half juni zullen we u op de hoogte brengen van de nieuwe groepsindeling en de verdeling van de leerkachten over de locaties en de groepen. 

Voorstellen nieuwe adjunct directeur Ashwin Hartman​
Via deze weg stel ik mezelf aan u voor. Mijn naam is Ashwin Hartman. Ik ben 29 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Evelien en onze dochter Elin (14 maanden) in De Meern.
De afgelopen zeven jaar ben ik met veel plezier werkzaam geweest in Houten op basisschool Wereldwijs. Nu is het tijd voor een nieuwe stap en ik ben dan ook erg blij dat ik aankomend schooljaar start als adjunct-directeur op De Pijler.
Werken binnen het onderwijs geeft mij veel energie. Ik vind het een uitdaging om iedere dag weer met elkaar het onderste uit de kan te halen; om als school (team, ouders en leerlingen) voortdurend in ontwikkeling te zijn. Daarnaast spelen plezier en vertrouwen in elkaar voor mij een belangrijke rol. Dit is de basis voor een goede samenwerking. 
Buiten het werk om, houd ik van sport en dan met name voetbal en tennis. Daarnaast kijk ik graag een leuke serie op Netflix en vind ik het leuk om uit eten te gaan.

Geniet van de laatste schoolweken en daarna van een welverdiende vakantie. Tot in het nieuwe schooljaar!
Groet Ashwin

 

Uitslag Eindtoets Primair Onderwijs groep 8
De kinderen van groep 8 hebben vorige week de uitslag van de eindtoets mee naar huis gekregen. De adviezen hadden ze al eerder gekregen. Voor ons als school is belangrijk hoe we met elkaar de toets hebben gemaakt. Onze  schoolscore ligt boven het landelijk gemiddelde. We zijn daar erg tevreden mee. 
De leerlingen hebben erg hun best gedaan en hebben hun verwachte score behaald of zelfs daarboven. 
 

Studiedagen maandag 6 en dinsdag 7 juni 
De laatste twee studiedagen voor het team komen eraan. Voor jullie en de leerlingen een lang weekend met mooi weer (hopen we). Voor het team betekent het: afronden van dit schooljaar, plannen maken voor het schooljaar 2016-2017. Een deel van deze studietweedaagse besteden we aan de nascholing " Snappet", rekenen op tablets, waar we vanaf komend schooljaar van groep 4 t/m 8 mee gaan werken. Dit scholingstraject volgen we samen met de drie andere pilot scholen binnen Fluenta.  Als afsluiting hebben we met elkaar een gezellig teamuitje. 

Welkom nieuwe leerling
Op locatie Groenvliet is dit: Janna Maris 
We wensen je een fijne tijd bij ons op school!   

Locatie Groenvliet

Geslaagde metamorfose Groenvliet
Wat een super opening zo direct na de meivakantie. Het was echt genieten om al die verraste kinderen door de school te zien lopen.
We zijn als team trots op hoe de school er nu uitziet, de uitstraling naar buiten mag er dan ook zijn! Dank voor alle positieve reacties. 

Locatie Het Baken

Opbrengst Sponsorloop actie
Groep 3 t/m 8 van Het Baken heeft € 3075,42 opgehaald voor Team Asma Alpe d'HuZes voor 4 juni 2016

De kinderen van de Pijler, het Baken hebben aan Team Asma een luide begroeting gestuurd.
Kijkt u op onze facebookpagina: http://www.facebook.com/cbsdepijler/

Metamorfose Het Baken
Enthousiast geworden door de opknapbeurt op locatie Groenvliet hebben we gemeend dat ook locatie Het Baken een kleurtje kan gebruiken. 
Nog voor de zomervakantie worden een aantal muren geschilderd of van een vrolijk behang voorzien.  De schuifwand wordt in de zomervakantie vervangen door een wand met glas erin, de teamruimte krijgt een nieuwe keuken en ook de RT en directie kamer worden aangepakt. Dit betekent dat we de komende weken al schilders in de school zullen hebben, we proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. 
Als team hebben we er voor gekozen om zo aan het eind van het schooljaar onze schouders er nog even onder te zetten om dan in het nieuwe schooljaar goed te kunnen starten. 

Juni

3         Nieuwsbrief 9 
6         Studiedag De Pijler, alle kinderen vrij / Start avondvierdaagse 
7         Studiedag De Pijler, alle kinderen vrij
8         Open ochtend op beide locaties van De Pijler
15       Schoolkamp groep 8 Het Baken en Groenvliet
16       Schoolkamp groep 8 Het Baken en Groenvliet
17       Schoolkamp groep 8 Het Baken en Groenvliet
22       Gebedsgroep CBS de Pijler
24       Rapport 3 
30       Schoolfeest locatie Groenvliet 


Juli

1       Meester- en juffendag locatie Groenvliet
7       Laatste schooldag

Augustus

22     Start schooljaar 2016-2017


 

Terug naar de vorige pagina