Agenda


Maart
2: Studiedag (kinderen vrij)
3: Rapportgesprekken
6: Maandviering groep 1/2A
11: Biddag
16: Start week van de Lentekriebels
24: Start groot project

April
3: Afsluiting groot project
9: Paasviering (12.00 uur uit)
10: Goede Vrijdag (kinderen vrij)
13: Tweede Paasdag (kinderen vrij)
15: Centrale Eindtoets groep 8
16: Centrale Eindtoets groep 8
17: Koningsspelen (12.00 uur uit)
24: Nieuwsbrief 4
27: Meivakantie (t/m 5 mei)

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2019/2020 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

IJsselsteinse schooldirecteuren op bezoek in Herentals

Geplaatst op
19 april 2016

De schooldirecteuren uit Herentals en IJsselstein hadden met het Jumelagecomité een gezellige en leerzame dag in Herentals.  Op uitnodiging van het kOsh (katholieke onderwijs stad Herentals) uit de Belgische zusterstad, vertrokken 11 april vier directeuren met het Jumelagecomité naar Herentals om het Vlaamse onderwijs beter te leren kennen. Onder het kOsh ressorteren drie scholen: (W)onderwijs, de Leertuin en de Wijngaard; scholen met elk 400 tot 600 leerlingen.

De IJsselsteinse directeuren werden bijgepraat over de onderwijsfinanciering van de Belgische staat, de leerplicht – vanaf 6 jaar – en het hoge percentage kinderen (ruim 95%) dat al op 2,5-jarige leeftijd naar een instapklasje gaat en daarna 3 kleuterjaren doorloopt. De lestijden van het lager onderwijs zijn nog van 8.30 tot 12.10 uur en van 13.30 tot 15.30 uur, met een vrije middag op woensdag.

Alle scholen hebben intern de opvang tussen de middag en voor - en naschoolse opvang geregeld, waarvoor betaalde en vrijwillige krachten verantwoordelijk zijn. Het onderwijs is goed geoutilleerd en wordt uitstekend gefaciliteerd. Gevolg is wel dat ten opzichte van Nederland de salarissen over het algemeen beduidend lager zijn. 
De scholen werden verkend en er werden verder boeiende ervaringen uitgewisseld. “Een leerrijke ontmoeting voor alle betrokken partijen, die zeker nog een keer herhaald moet worden”, aldus de schooldirecteuren. “Maar dan met een bezoek aan IJsselstein.”

http://zuid.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/ijsselsteinse-schooldirecteuren-op-bezoek-in-herentals-1.5940192

Terug naar de vorige pagina