Agenda

Mei
9: Luizencontrole + MR
10: Hemelvaartsdag (kinderen vrij)
11: Hemelvaartweekend (kinderen vrij)
20: Tweede Pinksterdag (kinderen vrij)
25: Maandviering groep 5

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2017/2018 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

Op woensdag 13 april hebben alle kinderen van basisschool De Pijler de project week over Afrika met een spetterende muzikale voorstelling afgesloten. 

Afrika heeft leerlingen veel positiefs te bieden: cultuur, expressie, muziek en dans!  De hele woensdag stond in het teken van workshops en de eindvoorstelling voor ouders. Er waren Afrikaanse artiesten van Jambo Afrika die met ons hun kennis van muziek en cultuur kwamen delen. Vol enthousiasme verzorgden zij allerlei muziek- en dansworkshops. Van bamboe-percussie, djembé, waterdrums, rap tot bodypercussie. De trillingen van de djembé ritmes gonsden door de gangen van de school. Er klonken overal vrolijke melodieën. 

Gedurende 2 weken is er in alle groepen gewerkt aan zeer uiteenlopende opdrachten die te maken hebben met het werelddeel Afrika. 

Op maandag- en vrijdagmiddag waren er verschillende creatieve ateliers. Onder begeleiding van ouders en leerkrachten werd er hard gewerkt aan de schudkokers, Afrikaanse hutjes, maskers, kralenkettingen, beeldjes en keramiek. Na de voorstelling konden alle werkstukken die de kinderen deze weken hebben gemaakt bewonderd worden. 

Terug naar de vorige pagina