Agenda

December
5: Sinterklaas
20: Kerstviering op school
21: Nieuwsbrief 3
21: Kerstvakantie (kinderen 12 uur uit,
t/m 4 januari)

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2018/2019 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

Rekenonderwijs op maat!

Rekenonderwijs op maat!

Al vier jaar lang werken kinderen op De Pijler met tablets en chromebooks. Ze gebruiken deze devices structureel bij rekenen. Daarnaast worden ze ook ingezet bij andere vakgebieden, zoals bijvoorbeeld het zaakvakkenonderwijs dat wij vorm geven met de methode DaVinci.

De voordelen van rekeken met Snappet
De adaptieve software van Snappet houdt de prestaties van kinderen voortdurend in de gaten. Op basis van de prestaties wordt de moeilijkheidsgraad van de opgaven voortdurend aangepast aan het niveau van de kinderen. Snappet geeft kinderen direct feedback. Zo zien ze meteen of de gemaakte opgave goed of fout is en kunnen ze de fout verbeteren. Onderzoek wijst uit dat deze manier van feedback geven een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen.

Leerkrachten volgen de voortgang van de kinderen op hun chromebook en kunnen op die manier direct bijspringen, als dat nodig is. Ook bij de voorbereiding op de lessen maken leerkrachten gebruik van de gegevens in Snappet. Bij ieder afzonderlijk doel kan de leerkracht zien welke kinderen meer of minder begeleiding nodig hebben bij het verwerken van de lesstof en de instructie en begeleiding daarop aanpassen.

Nieuws

Positief inspectiebezoek

De inspectie geeft aan dat de basis op De Pijler zonder meer op orde is. De school sprankelt en de visie wordt echt met elkaar uitgedragen! Klik op onderstaande link om meer te lezen over het inspectiebezoek.

Landelijke opening Grote Rekendag 2018

Presentaties maken als afsluiting thema.