Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2020/2021 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

De directie van De Pijler

Sinds 6 jaar ben ik de directeur van De Pijler. Mocht u mij willen spreken dan kunt u op veel momenten even binnenlopen voor een korte vraag. Wilt u een gesprek dan maak ik graag een afspraak met u.
Neemt u dan contact op met school of mail naar wendyzweep@fluenta.nl. 

Wendy Zweep 
Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Een enthousiast en professional team staat klaar om het beste uit uw kinderen te halen.

Wendy Zweep (directeur)

Hobby’s: lezen, hardlopen, wandelen met de hond.
Bijna 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Eerst als groepsleerkracht, daarna als intern begeleider en weer later adjunct-directeur op basisschool Wereldwijs in Houten. Nu sinds 1 augustus 2015 werkzaam als directeur op De Pijler in IJsselstein. Voor mij is het belangrijk om met het team en ouders te werken aan een school waar kinderen en leerkrachten met plezier naar toe gaan. Een school waar we van en met elkaar leren, waar collega’s gebruik maken van elkaars kwaliteiten en waar ouders bij het onderwijs betrokken worden. Samen komen tot boeiend onderwijs waarbij kinderen uitgedaagd worden hun talenten te ontwikkelen.

Ida Kleinloog (unit 1)

Mijn hobby’s zijn lezen, handwerken, winkelen en onze (klein)kinderen.

Ik werk al ruim 30 jaar in het onderwijs met nog steeds even veel plezier. Ik ben begonnen als leerkracht in Den Haag en werk nu alweer 20 jaar op de Pijler. Ik heb nog de oude opleiding tot kleuterleidster gevolgd en daarna de nodige bijscholingen gehad voor het basisonderwijs. In het verleden heb ik ook in de andere onderbouwgroepen ervaring opgedaan, maar mijn hart ligt bij de kleuters. Gelukkig mag ik op de Pijler de kleuters lesgeven en begeleiden in hun spel en leren.

Inge Kuipers (unit 1)

Ik ben Inge Kuipers, 40 jaar en al 18 jaar werkzaam op ‘De Pijler’. Ik heb veel ervaring met kleuters en sta dan ook met veel plezier voor groep 1/2 (unit 1). Het is erg leuk en interessant om met kleuters te mogen werken en om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Het nauw samenwerken met de andere kleutergroep ervaar ik als prettig, omdat we zo samen zorg dragen voor onze leerlingen. Ik woon nu 5 jaar in Woerden met Lennart en onze zoon Tom van 5 jaar. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen, het bos in of lekker uit eten.

Marieke Ram (unit 1)

Ik ben Marieke Ram en woon in Culemborg, samen met mijn man Jarno en onze kinderen Floris en Thijmen (9 jaar en 5 jaar). Sinds 2003 werk ik met heel veel plezier op De Pijler. Na een aantal jaren een kleutergroep gedaan te hebben, heb ik de overstap naar de middenbouw gemaakt (groep 3, 4 en 5). Dit schooljaar ben ik weer terug in unit 1 en ben ik leerkracht van de thuisgroep 2/3. Daarnaast ben ik regisseur van unit 1, erg uitdagend en leuk om naast mijn lesgevende taken te doen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te lezen, gezellig af te spreken met vriendinnen en natuurlijk leuke uitstapjes te maken met mijn gezin.

Caroline Jansen (unit 1)

Caroline zal zich hier spoedig voorstellen.

Eefje Brouwer (intern begeleider)

Mijn naam is Eefje Brouwer, ik ben 35 jaar en woon in Zeist, samen met mijn man (Alexander) en onze 2 zoontjes Stijn (10) en Ceder (1). Inmiddels ben ik al heel wat jaren werkzaam in het basisonderwijs en heb ik lesgegeven aan verschillende groepen. Daarnaast heb ik ook een periode gewerkt als remedial teacher. Op dit moment ben ik zo’n 10 jaar werkzaam als intern begeleider. Als intern begeleider ben ik verantwoordelijk voor de leerlingondersteuning binnen de school. Een erg leuke en afwisselende baan! Ik blijf het waardevol vinden om de talenten van elk kind te ontdekken en samen met leerkrachten en ouders te zorgen voor een optimale ontwikkeling. Het grootste gedeelte van mijn loopbaan heb ik gewerkt in het reguliere onderwijs. Daarnaast 3 jaar heb ik mogen werken binnen het Montessorionderwijs. Door deze ervaring zie ik het als een uitdaging om mee te mogen bouwen aan het onderwijs in de units op de Pijler. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. Naast mijn werk binnen het onderwijs geniet ik erg van onze lieve zoons en houd ik o.a. van koken, winkelen, uitgaan en dansen (modern-jazz).

Annemieke Boverhof van Drie (unit 1)

Mijn naam is Annemieke Boverhof-van Drie. Ik ben getrouwd en we hebben 2 zonen.
Drie dagen per week werk ik op de De Pijler in de thuisgroep 2/3 (unit 1). Mijn hobby's zijn XCO, schilderen, knutselen met de kinders en hardlopen. 
In de laatste zomervakantieweek ben ik altijd met veel plezier actief op de IJVO als wijkleiding van een jongste wijk.

Elly Vinke (unit 2)

Ik ben Elly Vinke, woon in Nieuwegein en kom oorspronkelijk uit Utrecht. Ik ben afgestudeerd in 2013 aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Na een tussenjaar ben ik begonnen met lesgeven.  
De afgelopen jaren was ik leerkracht van groep 3 en groep 1/2. Na een tijdje in Dordrecht gewerkt te hebben, met daarbij de nodige file onderweg, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Via via hoorde ik van de vacature op De Pijler. Met name de manier van werken sprak me erg aan! Na een positief verlopen sollicitatiegesprek, maak ik sinds maart 2019 onderdeel uit van het team van De Pijler. Dit jaar werk ik in unit 2 en ben ik de leerkracht van thuisgroep 4/6. Ik kijk uit naar een leuke en leerzame tijd!
In mijn vrije tijd speel ik gitaar en ben veel te vinden in de buurt van familie en vrienden. Ik ben daarnaast ook actief in onze kerkelijke gemeente. Ik zing in een klein bandje en geef catechisatie aan jongeren van 16-21 jaar. 
 

Marije Zeeman (unit 3)

Marije zal zich hier spoedig voorstellen.

Thelma Grotendorst (unit 2)

Thelma zal zich hier spoedig voorstellen.

Jet van Beeten (unit 3)

Mijn naam is Jet van Beeten. Ik werk sinds 1996 in het basisonderwijs en sinds 2009 met veel plezier op de Pijler. Ik werk eigenlijk altijd in de bovenbouwgroepen 6, 7 en 8. Dit schooljaar werk ik in de thuisgroep 6 (unit 3), wat ik erg leuk vind! 

In 2017 heb ik mijn diploma gehaald als 'gedragsspecialist' (een gedragsspecialist vertaalt onder andere gedragsproblemen bij kinderen in onderwijsbehoeften). En sinds 2018 ben ik ook ICO (Intern Coördinator Opleiden). Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het begeleiden en opleiden van studenten van de Marnix Academie op onze school. 

Naast juf ben ik moeder van een zoon en een dochter. Mijn zoon zit inmiddels op de middelbare school en mijn dochter zit nog op de basisschool. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met mijn gezin dagjes uit te gaan, een rondje te fietsen of wandelen, lezen en koken.

Martine van Soolingen (unit 2)

Ik ben Martine van Soolingen, getrouwd en moeder van twee dochters en één zoon.
Het werken met kinderen doe ik graag.
Ik hou van lezen en verhalen vertellen. Knutselen, wandelen, tuinieren en koken vind ik leuk om te doen. Ik ben dol op de bergen. Verder sport ik in de sportschool en zing in een kamerkoor.
In 2019 heb ik de opleiding tot Kanjer- en Antipestcoördinator gevolgd. Binnen de school ben ik daarvoor het aanspreekpunt. Ik voel mij gedreven een goede sfeer neer te zetten in de klas. Dit jaar geef ik les in de thuisgroep 5/6 (unit 2).

Hans Tuls (unit 3)

Ik ben Hans Tuls. Sinds 1979 ben ik werkzaam in het onderwijs in IJsselstein.
In al die jaren heb ik aan heel veel kinderen van verschillende leeftijden les mogen geven. Inmiddels heb ik al weer veel kinderen in de klas gehad van ouders die als kind zelf van mij les hebben gekregen. In mijn werkzame jaren op de Groenvlietschool, later de Pijler, heb ik verschillende functies binnen de school vervuld, waaronder de functie van adjunct-directeur. Sinds 2016 heb ik er voor gekozen om alleen groepsleerkracht te zijn. 
Werken met kinderen, daar ligt mijn hart! En ik kan mijn hart ophalen, want dit cursusjaar werk ik in de thuisgroep 7/8 (unit 3).

Naast het werken geniet ik samen met mijn vrouw van onze 3, inmiddels volwassen, kinderen.
We gaan graag op vakantie naar Frankrijk, uit eten en naar het theater.
Verder werk ik regelmatig in de tuin, zit ik er ook graag in en trek ik er met de hond op uit.
Om in conditie te blijven loop ik een aantal keren in de week hard.   

Helene Wielinga (unit 3)

Mijn naam is Helene Wielinga. Ik ben een geboren IJsselsteiner en woon er ook, samen met Michiel en onze drie kinderen: Dagmar, Jonas en Kaj.
Na eerst 6 jaar in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt, heb ik, inmiddels 16 jaar geleden, de overstap naar het onderwijs gemaakt. Ik ben begonnen in groep 6/7, maar de laatste jaren werk ik in groep 7/8 (unit 3). 
In mijn vrije tijd lees ik een boek, ga ik graag uit eten, naar het theater of de bioscoop.
Verder ben ik veel op het voetbalveld te vinden, vanwege het feit dat alle drie de kinderen voetballen

Judith Beringen (Different Day)

Hoi! Ik ben Judith Beringen, leerkracht van de Different Day groep van De Pijler en De Brug. Ik woon met mijn twee kinderen en man in IJsselstein, ga graag op reis en houd ervan om in de natuur te zijn en te klimmen. Ik ben al weer bijna 20 jaar werkzaam in het onderwijs, waar mijn drive altijd heeft gelegen in het passend maken van het onderwijs voor elk kind. Zoeken naar wat ieder kind nodig heeft en daarop proberen in te spelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op een basisschool gewerkt heb, een studie gevolgd heb tot specialist begaafdheid en differentiatie, dat ik twee dagen in de week in het praktijkonderwijs werk en daarnaast een eigen bedrijf heb waarin ik leerkrachten ondersteun bij het werken met meerbegaafde kinderen en ik kinderen op dit gebied coach. Een leuke en afwisselende invulling dus!