Agenda

Juni
7: Koffieochtend (vanaf 8.30 uur)
10: Tweede Pinkersterdag
11: Studiedag (kinderen vrij)
12: Studiedag (kinderen vrij)
17-20: Avond4daagse
21: Maandviering groep 4/5B
28: Rapport 2

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2018/2019 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer

De directie van De Pijler

De directie van De Pijler wordt gevormd door Wendy Zweep (directeur) en Ashwin Hartman (adjunct-directeur). 
Mocht u de directie willen spreken dan kunt u op veel momenten even binnenlopen voor een korte vraag.
Wilt u een gesprek met de directie dan maken wij graag een afspraak met u.

De aanwezigheid van de directie is als volgt geregeld:
Wendy Zweep (Directeur) maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Ashwin Hartman (Adjunct-directeur) maandag en dinsdag om de week (woensdag t/m vrijdag leerkracht gr. 8)

Een enthousiast en professional team staat klaar om het beste uit uw kinderen te halen.

Wendy Zweep, directeur

Hobby’s: lezen, hardlopen, wandelen met de hond.
Bijna 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Eerst als groepsleerkracht, daarna als intern begeleider en weer later adjunct-directeur op basisschool Wereldwijs in Houten. Nu sinds 1 augustus 2015 werkzaam als directeur op De Pijler in IJsselstein. Voor mij is het belangrijk om met het team en ouders te werken aan een school waar kinderen en leerkrachten met plezier naar toe gaan. Een school waar we van en met elkaar leren, waar collega’s gebruik maken van elkaars kwaliteiten en waar ouders bij het onderwijs betrokken worden. Samen komen tot boeiend onderwijs waarbij kinderen uitgedaagd worden hun talenten te ontwikkelen.

Lees meer >

Marjan Klein, intern begeleider/leerkracht unit 2

Ik ben leerkracht en intern begeleider. Dit jaar geef ik les aan groep 4/5 (unit 2). Als ib-er ben je veel bezig met de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte van kinderen en van groepen. Dit is erg afwisselend en fijn werk! De foto hieronder zegt eigenlijk alles wat belangrijk voor mij is. Samen met mijn gezin (man Kees, Lisanne en Olaf) woon ik heerlijk in IJsselstein. Ik werk graag in de tuin, speel graag orgel. Ook houd ik van hardlopen en ben ik een enorme fan van voetbal kijken, op tv en live. Ik ga dan ook iedere thuiswedstrijd naar FC Utrecht. Verder lees ik ook graag en kijk ik graag naar een leuke film.

Lees meer >

Carin van de Giessen, leerkracht plusklas

Ik ben sinds 1991 werkzaam in het basisonderwijs. Eerst 7 jaar in Houten en nu alweer 20 jaar op De Pijler. In al die jaren heb ik voornamelijk lesgegeven aan kinderen van groep 3 tot en met 8 en vanaf december 2015 ben ik de leerkracht van de plusklas.
Naast het lesgeven aan een klas, gaat mijn aandacht uit naar het individueel begeleiden van kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Ik heb onder andere de opleiding tot remedial teacher en de opleiding tot Psychomotorisch Kindertherapeut afgerond. 
Door alle jaren heen, ben ik altijd op zoek naar wat een kind nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Wanneer een kind zich veilig en gehoord voelt en er sprake is van wederzijds vertrouwen, dan is ontwikkelen in de breedste zin van het woord mogelijk. Een goede relatie tussen ouders, school en kind, is hierbij een voorwaarde. Met alle plezier ben ik een onderdeel van deze belangrijke driehoek.
Naast het werken op school en in mijn eigen praktijk, ben ik graag thuis of onderweg met mijn man en (een van) mijn drie zonen. Zij zitten sinds dit schooljaar alle drie op het middelbaar onderwijs. Ik wandel graag (in de bergen), sport in de sportschool en ben veel creatief bezig.  

Ashwin Hartman, adjunct-directeur/leerkracht unit 3

Ik ben 31 jaar en woon samen met Evelien, Elin (3 jaar) en Morris (1 jaar) in De Meern. Na eerder werkzaam te zijn geweest in Houten (basisschool Wereldwijs) ben ik sinds augustus 2016 adjunct-directeur op De Pijler. Naast mijn werk op De Pijler volg ik de opleiding tot schoolleider.

Werken binnen het onderwijs geeft mij veel energie. Ik vind het een uitdaging om iedere dag weer met elkaar het onderste uit de kan te halen; om als school (team, ouders en leerlingen) voortdurend in ontwikkeling te zijn. Daarnaast spelen plezier en vertrouwen in elkaar voor mij een belangrijke rol. Dit is de basis voor een goede samenwerking.

Buiten het werk om, houd ik van sport en dan met name voetbal en tennis. Daarnaast kijk ik graag een leuke serie op Netflix en vind ik het leuk om uit eten te gaan.

Annemieke Boverhof van Drie, leerkracht unit 1

Mijn naam is Annemieke Boverhof-van Drie. Ik ben getrouwd en we hebben 2 zonen.
Drie dagen per week werk ik op de De Pijler in de thuisgroep 2/3 (unit 1). Mijn hobby's zijn XCO, schilderen, knutselen met de kinders en hardlopen. 
In de laatste zomervakantieweek ben ik altijd met veel plezier actief op de IJVO als wijkleiding van een jongste wijk.

Ida Kleinloog, leerkracht unit 1

Mijn hobby’s zijn lezen, handwerken, winkelen en onze kinderen.

Ik werk al ruim 30 jaar in het onderwijs met nog steeds even veel plezier. Ik ben begonnen als leerkracht in Den Haag en werk nu al weer 20 jaar op de Pijler. Ik heb nog de oude opleiding tot kleuterleidster gevolgd en daarna de nodige bijscholingen gehad voor het basisonderwijs. In het verleden heb ik ook in de andere onderbouwgroepen ervaring opgedaan, maar mijn hart ligt bij de kleuters. Gelukkig mag ik op de Pijler de kleuters lesgeven en begeleiden in hun spel en leren.

Lees meer >

Inge Kuipers, leerkracht unit 1

Ik ben 39 jaar en al 17 jaar werkzaam op ‘De Pijler’.
Mijn eerste jaar begon ik in groep 3/4.
Toen ik in mijn tweede jaar kleuters kreeg was ik verkocht.
Ik vind het heerlijk om met kleuters te werken en om te zien hoe ze zich ontwikkelen.
De vrijheid om bezig te zijn met methodes maar ook de creatieve kant van kinderen te ontwikkelen spreekt me erg aan.
Ik woon bijna 5 jaar in Woerden met Lennart en onze zoon Tom van 4 jaar.
Op woensdag, donderdag en vrijdag sta ik voor de klas en op de andere dagen loop ik graag hard of ga ik naar de sportschool.
Lekker uit eten of Utrecht in met vriendinnen doe ik ook graag.

Marieke Ram, leerkracht unit 1

Ik ben Marieke Ram en woon in Culemborg, samen met mijn man Jarno en onze kinderen Floris en Thijmen (9 jaar en 5 jaar). Sinds 2003 werk ik met heel veel plezier op De Pijler. Na een aantal jaren een kleutergroep gedaan te hebben, heb ik de overstap naar de middenbouw gemaakt (groep 3, 4 en 5). Dit schooljaar ben ik weer terug in unit 1 en ben ik leerkracht van de thuisgroep 2/3. Daarnaast ben ik regisseur van unit 1, erg uitdagend en leuk om naast mijn lesgevende taken te doen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te lezen, gezellig af te spreken met vriendinnen en natuurlijk leuke uitstapjes te maken met mijn gezin.

Tineke Ruitenbeek, leerkracht unit 2

Ik ben Tineke Ruitenbeek.
Meer dan 40 jaar heb ik in Friesland gewoond.
Ruim tien jaar geleden trouwde ik met André en ben ik naar Lopik verhuisd. Gelukkig kreeg ik meteen een baan op de Pijler.
Toen ik nog op de “lagere school” zat wist ik al dat ik later “schooljuffrouw” wilde worden. Dat ben ik nu al meer dan dertig jaar.
Mijn hobby’s zijn lezen, fietsen, wandelen en legpuzzels maken. 
Ik houd van gezelligheid, ga graag winkelen met vriendinnen en als het kan lekker op een terrasje zitten.

Lees meer >

Rianne Thompson, leerkracht unit 2

Sinds 2003 werk ik met veel plezier op de Pijler. Inmiddels heb ik in alle groepen les mogen geven, wat ik zelf ook erg leuk vind! Dit jaar sta ik voor de thuisgroep 4/5 (unit 2) samen met juf Marjan. Ik zie het als een uitdaging om de leerlingen een leuk en leerzaam jaar te geven waarin een ieder zich op zijn of haar niveau kan ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook de Rekencoördinator bij ons op school. Naast juf ben ik moeder van 4 jonge kinderen. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen en korfbal ik nog op een leuk niveau. 
We gaan er met z'n allen een mooi schooljaar van maken! 

Jet van Beeten, leerkracht unit 3

Mijn naam is Jet van Beeten. Ik werk sinds 1996 in het basisonderwijs en dit is mijn 9e jaar op de Pijler. Ik werk eigenlijk altijd al in de bovenbouwgroepen 6, 7 en 8. Dit schooljaar werk ik in de thuisgroep 6 (unit 3). In 2017 heb ik mijn diploma gehaald als 'gedragsspecialist'. Een gedragsspecialist kan onder andere gedragsproblemen bij kinderen vertalen in onderwijsbehoeften.
Naast juf ben ik moeder van een zoon van 10 en een dochter van 8.
In mijn vrije tijd speel ik tennis, of ga ik een rondje hardlopen. Ook ga ik graag uit eten met vrienden en vind ik het leuk om met mijn gezin dagjes uit te gaan. 

Martine van Soolingen, leerkracht unit 3

Ik ben Martine van Soolingen, getrouwd en moeder van twee dochters en één zoon.
Het werken met kinderen doe ik graag.
Ik hou van lezen en verhalen vertellen. Knutselen, wandelen , tuinieren en koken vind ik leuk om te doen. Ik ben dol op de bergen. Ik sport op de sportschool en zing in een kamerkoor.
Op school ben ik jaren interne contactpersoon geweest en voel ik mij gedreven een goede sfeer neer te zetten in de klas.
Dit jaar geef ik les in de thuisgroep 6 (unit 3).

Lees meer >

Hans Tuls, leerkracht unit 3

Ik ben Hans Tuls. Sinds 1979 ben ik werkzaam in het onderwijs in IJsselstein.
In al die jaren heb ik aan heel veel kinderen van verschillende leeftijden les mogen geven. Inmiddels heb ik al weer veel kinderen in de klas gehad van ouders die als kind zelf van mij les hebben gekregen. In mijn werkzame jaren op de Groenvlietschool, later de Pijler, heb ik verschillende functies binnen de school vervuld, waaronder de functie van adjunct-directeur. Sinds 2016 heb ik er voor gekozen om alleen groepsleerkracht te zijn. 
Werken met kinderen, daar ligt mijn hart! En ik kan mijn hart ophalen, want dit cursusjaar werk ik in de thuisgroep 7/8 (unit 3).

Naast het werken geniet ik samen met mijn vrouw van onze 3, inmiddels volwassen, kinderen.
We gaan graag op vakantie naar Frankrijk, uit eten en naar het theater.
Verder werk ik regelmatig in de tuin, zit ik er ook graag in en trek ik er met de hond op uit.
Om in conditie te blijven loop ik een aantal keren in de week hard.   

Helene Wielinga, leerkracht unit 3

Mijn naam is Helene Wielinga. Ik ben een geboren IJsselsteiner en woon er ook, samen met Michiel en onze drie kinderen: Dagmar, Jonas en Kaj.
Na eerst 6 jaar in de jeugdhulpverlening te hebben gewerkt, heb ik, inmiddels 16 jaar geleden, de overstap naar het onderwijs gemaakt. Ik ben begonnen in groep 6/7, maar de laatste jaren werk ik in groep 7/8 (unit 3). 
In mijn vrije tijd lees ik een boek, ga ik graag uit eten, naar het theater of de bioscoop.
Verder ben ik veel op het voetbalveld te vinden, vanwege het feit dat alle drie de kinderen voetballen