De Pijler, een opleidingsschool

U heeft ze vast gezien, in de ochtend bij het welkom heten, naast de leerkracht… de student. Ook dit jaar lopen verschillende studenten (Opleiding Onderwijsassistent en PABO) rond op de Pijler. 
Bij ons leren ze in de praktijk hoe het onderwijs in elkaar zit, met alles wat erbij komt kijken.
We zijn een opleidingsschool. Dit houdt in dat we de studenten begeleiden, ze uitdagen zich verder te ontwikkelen en ze de ruimte geven om hun opdrachten te doen.
De studenten zijn een onderdeel van ons team. Ze verrijken ons onderwijs door de nieuwe inzichten in onderwijsland op school te introduceren, door een bijdrage te leveren tijdens diverse activiteiten, door mee te denken met het team en hun visie te geven, door voor de leerlingen leuke lessen voor te bereiden.
Een mooie opmerking van een leerling uit groep 8 op Het Baken. Ik zat op de gang leestoetsen af te nemen terwijl meester Rob een les over de ruimte gaf. Op mijn vraag hoe het in de klas gaat reageerde de leerling met: “Juf, je moet in de klas zijn, deze les is zo leuk!” Helaas, de leestoetsen hadden even voorrang, maar het enthousiasme van de leerlingen, de pretogen en het resultaat van de opdracht.. Wauw!  
De Pijler, een opleidingsschool waar we leren van èn met elkaar! 


Lisette Kaiser, leerkracht groep 8 is onze Interne Coördinator Opleidingen. 

Agenda

Mei
8: Start groot project
17: Afsluting groot project (13.30 uur)
24: Maandviering groep 1/2
30: Hemelvaartweekend
31: Hemelvaartweekend

Lees meer

Contact

Wilt u in contact komen met ons?

Naar contact

Schoolgids

local_library

Onze schoolgids van 2018/2019 is uit!

In de schoolgids vindt u alle algemene informatie over de school.

Lees meer